TILBURG - Bijna 5000 deelnemers aan een sms-waarschuwingssysteem van de politie Midden en West Brabant zijn dinsdagochtend om 06.15 uur gewekt met een sms-bericht. Hoewel het systeem bedoeld is voor alarmeringen en opsporingsberichten, luidde de tekst dinsdagochtend slechts 'wewew'.

De politie benadrukt dat het sms-bericht niet van de organisatie afkomstig is. Ze gaat ervan uit dat "een persoon van buiten af" het bericht via het politiesysteem heeft verzonden. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Inmiddels zijn maatregelen genomen die dergelijk misbruik in de toekomst moeten voorkomen, aldus de politie. "Er is niet ingebroken in een beveiligd politiesysteem, maar iemand heeft ingelogd op de door een extern bedrijf beschikbaar gestelde internetapplicatie en toen het bericht verzonden."

Dinsdagochtend kwamen enkele tientallen telefonische klachten binnen. Inmiddels hebben tweehonderd deelnemers aan het sms-project hun medewerking opgezegd. De politie betreurt het misbruik en heeft aan de betrokken deelnemers excuses aangeboden voor de overlast.