HILVERSUM - Festivalbezoekers en thuisblijvers die Pinkpop voor de televisie volgen kunnen zelf bijdragen aan de verslaggeving van het festival. VPRO's 3VOOR12 zorgt ervoor dat bezoekers en kijkers met behulp van mobiele telefoons of hun computer ervaringen kunnen delen.

3VOOR12 maakt gebruik van Twitter. Met deze internetservice kunnen via de mobiele telefoon of internet korte berichten worden achtergelaten, waarin gebruikers laten weten wat ze op dat moment aan het doen zijn. Anderen kunnen zich op deze berichtenstromen abonneren.

Experiment

De omroep gaat tijdens Pinkpop zelf drie zogeheten Twitter-stromen verzorgen: Twitter.com/3VOOR12 met berichten van backstage, Twitter.com/3VOOR12Gids met actuele gegevens over wat wordt uitgezonden en wat op stapel staat, Twitter.com/3VOOR12Nieuws met de koppen van recensies die festivalgangers en tv-kijkers sturen.

3VOOR12 denkt met dit experiment een inkijkje te geven in de toekomstige televisiewereld. Het VPRO-programma gelooft dat daarin het sociale aspect een grotere rol krijgt.

Youtube

Vrijdag opende de VPRO ook al vier kanalen op de populaire videosite Youtube. Op een daarvan zijn de uitzendingen van 3VOOR12 te volgen.