AMSTERDAM - De Consumentenbond is maandag van start gegaan met de actie 'sms-leed' waarbij mensen worden opgeroepen om hun ervaringen te melden en eisen worden neergelegd bij het bedrijfsleven en de overheid. "Mensen betalen zich blauw aan tekstberichtjes op de mobiele telefoon, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen," aldus de Consumentenbond.

Consumentenbond strijdt tegen 'spam' via SMS (video)

Een sms'je dat je verstuurd en dus betaald hebt, maar dat nooit aankomt. Uit onderzoek blijkt dat het in Amerika vele miljoenen keren per jaar voorkomt en ook bij de Nederlandse Consumentenbond wordt hierover veelvuldig geklaagd.

Een sms'je dat je ongevraagd ontvangt, bijvoorbeeld met een ringtone, maar waarvoor jij wel moet betalen a 1,10 euro per keer. Een sms'je dat je verstuurt om mee te doen aan een tv-programma (70 eurocent), terwijl de uitslag al bekend lijkt te zijn.

Een sms'je met een mop of een recept waar je één keer om gevraagd hebt, maar waar je vervolgens een abonnement op blijkt te hebben voor meerdere keren per dag, zonder dat je weet hoe je er vanaf moet komen. Consumenten gaan soms voor tientallen of zelfs honderden euro's per maand het schip in en hun mobiele telefoon wordt afgesloten als zij niet betalen.

E-mail

De Consumentenbond heeft voor al deze klachen een speciaal e-mail adres geopend: actiesmsleed@consumentenbond.nl.

Ook het tv-programma Tros Radar heeft hieraan aandacht besteed.