AMSTERDAM - De competitiewedstrijd tussen Excelsior en AZ van zondag is volledig uitverkocht. Toch ziet het ernaar uit dat nog veel kaarten de komende dagen zullen veranderen van eigenaar.

Op het internet is een levendige handel ontstaan tussen Excelsior-supporters die hun kaartje willen verkopen en fans van AZ die hun club in de jacht op de landstitel in Rotterdam willen aanmoedigen.

Bieden

Via internet kan op diverse kaartjes worden geboden, in de meeste gevallen vanaf een bedrag van boven de honderd euro per stuk. Ook zijn er Excelsior-supporters die hun seizoenkaart voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen van de hand willen doen. Daardoor zullen de supporters van AZ zondag waarschijnlijk in de meerderheid zijn op Woudestein.

Aan fans van de Alkmaarse club werden via de officiële weg vierhonderd kaarten ter beschikking gesteld, maar deze waren twee weken geleden al uitverkocht. AZ heeft dankzij een beter doelsaldo dan de concurrenten Ajax en PSV de beste papieren om zondag de landstitel in de wacht te slepen.

Zuiderpark

Ook stoeltjes uit het Zuiderpark wisselen op Marktplaats van eigenaar. In het oude stadion van ADO Den Haag werd zondag de laatste wedstrijd gespeeld, die overigens in de tweede helft moest worden gestaakt toen supporters met vuurwerk gooiden. De club speelt komend seizoen in een nieuw stadion. Fans besloten massaal om de groene en gele stoeltjes uit het Zuiderpark als souvenir mee naar huis te nemen.

Heel veel lijken de stoeltjes voorlopig niet op te zullen brengen. Het hoogste bod bedroeg dinsdagochtend slechts zeven euro, voor "een prachtig groen stoeltje met nummer 9".