EINDHOVEN - Het eerste Open Nederlands Kampioenschap Gaming in Eindhoven is succesvol verlopen. Het NK Gaming begon zaterdag en eindigde zondag met de finales en de prijsuitreiking. Voorzitter Jasper Schoo van de Nederlandse Electronic Sport Bond (E-sportbond) liet zondag weten zeer tevreden te zijn over het eerste gamekampioenschap.

"Het was absoluut een succes, eigenlijk boven verwachting. Er waren ook veel toeschouwers. Hopelijk kan er een mooi vervolg op komen", zei Schoo.

Het spelen van spellen op de computer is de laatste jaren erg populair geworden. Naast spellen voor de gewone PC, zijn ook de spellen voor de speciale spelcomputers, zoals de Playstation, Xbox 360 en de Wii, erg populair. Op het Open NK Gaming 2007 spelen de beste gamers van het land tegen elkaar om de titel 'Beste gamer van Nederland' door een bepaald spel te winnen. De deelnemers hanteren allen speciaal aangemeten fantasienamen.

Finales

Op verschillende soorten spelcomputers werden zondag de finales gespeeld. Op de Playstation 2 mocht 'H2Kbmo' zich de absolute voetbalwinnaar noemen van het voetbalspel Pro Evolution Soccer 6.

Bij de spellen op de PC wist 'H2K|Rollo'de nationale voetbaltitel van het spel Fifa 2007 op zijn naam te schrijven. De Need for Speed: Carbon NK finale is gewonnen door 'H2K|Steffan'. 'H2K|Steffan' won de racefinale van zijn clangenoot 'H2k|DJiTH'. De winnaar van Command & Conquer: Tiberium Wars werd 'Arrr'. De titel van kampioen van het spel Warcraft 3: The Frozen Throne ging naar 'Opbvlam'. Goed virtueel kunnen schieten was van belang voor het spel Quake 4. 'Forever' haalde bij dit spel de nationale titel binnen.

De nationale tennistitel op de Wii-spelcomputer ging zaterdag al naar 'Darkdestiny', die in de finale 'Th3 Giant' versloeg.