AMSTERDAM - Youtube heeft een controversiële video van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain tijdelijk verwijderd. Op de beelden is McCain tijdens een bijeenkomst te zien waar hij in een liedje adviseert Iran te bombarderen.

Bekijk video

Youtube heeft vrijdag bevestigd dat de video korte tijd offline is geweest, zo meldt Cnet.

'Per ongeluk'

Volgens een woordvoerder van Youtube hebben medewerkers van het bedrijf de video bekeken nadat bezoekers van de site hadden aangegeven dat het filmpje mogelijk 'inappropriate' (ongepast) was. "De video was per ongeluk verwijderd tijdens het beoordelen", aldus Youtube. Enkele uren later stond het filmpje weer online.

Grapje

In het filmpje blijkt maar weer dat politici op hun tellen moeten passen voor het geval iemand met zijn mobieltje een opname maakt. De senator McCain maakte tijdens een bijeenkomst in South Carolina een controversieel grapje over Iran. Iemand uit het publiek beklaagde zich over het islamitische land en vroeg: "Wanneer sturen we een bericht per luchtpost naar Teheran?"

Beach Boys

McCain antwoordde daarop door de zaal te herinneren aan "dat oude liedje van de Beach Boys". Vervolgens zong hij op de wijze van Barbara Ann "bomb Iran", oftewel bombardeer Iran.

De Republikein John McCain wil in 2008 de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten winnen. Hij is nu senator voor de staat Arizona.