AMSTERDAM - De geruchten over een mobiele telefoon van internetgigant Google houden aan. Volgens de Digitimes zou elektronicabedrijf HTC onderdelen produceren voor het toestel, dat in 2008 op de markt zou komen.

De telefoon zou onder andere een ingebouwde zoekmachine hebben en gebruik maken van Google e-maildienst GMail. Ook zou het toestel - in tegenstelling tot de langverwachte iPhone van Apple, over een UMTS-verbinding voor snel internet beschikken.

GPS

Daarentegen ontbreekt GPS, een technologie die het mogelijk maakt om met grote nauwkeurigheid de lokatie van de gebruiker vast te stellen. Dat is opmerkelijk, omdat die techniek in telefoons van sommige concurrenten wel beschikbaar is. Bovendien zou Google GPS goed kunnen gebruiken in combinatie met zijn plattegrondendienst Google Maps, waarvan ook een mobiele versie bestaat.

Google zelf ontkende onlangs overigens nog in alle toonaarden dat het aan een telefoon werkt. Het bedrijf zou zich niet op de productie van hardware willen toeleggen, liet het toen weten.