AMSTERDAM - Bijna 44.000 Nederlanders hebben zich de afgelopen drie maanden geregistreerd op secondlife.nl, de Nederlandse versie van de virtuele wereld Second Life. Dat heeft Second Life Nederland woensdag bekendgemaakt.

Het Nederlandse platform is begin dit jaar opgericht en wordt op drukke dagen bezocht door ongeveer 1500 mensen. Het wereldwijde Engelstalige Secondlife.com telt 5,6 miljoen gebruikers. Daar staan ongeveer 320.000 Nederlanders geregistreerd.

Second Life is een nieuwe trend op internet. Met een zelf ontworpen alter ego kunnen internetbezoekers de wereld verkennen en verschillende locaties bezoeken. Second Life kent een eigen economie, waar geld (Lindendollars) te verdienen valt met onder meer vastgoed. In maart is er door de Nederlandse omgeving op Second Life, genaamd '0031', voor 35.000 euro aan Lindendollars gekocht.

De interesse van de zakelijke wereld neemt ook toe. De vestigingen van bedrijven in de virtuele wereld worden steeds vaker bezocht. Zo trekt het filiaal van Randstad, sinds de opening op 8 maart, zo'n 186 bezoekers per dag. Het midden- en kleinbedrijf heeft al 11.000 vierkante meter land gekocht in '0031'.