ALMERE - De politie heeft twee Almeerders van 14 en 25 jaar opgepakt, omdat ze geregeld voor niets hulpdiensten zouden hebben opgetrommeld. De 14-jarige heeft inmiddels bekend vaker valse meldingen te hebben gedaan, zodat hij mooie kiekjes kon maken voor de website www.112-almere.nl. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De twee werden betrapt nadat de 14-jarige de hulpdiensten maandagavond tipte over een kind dat in het water van de Beatrixsluis in Almere zou zijn gesprongen. De hulpdiensten rukten uit met ambulance, boten, duikteam en helikopter met infraroodapparatuur. Ze zochten een paar uur, maar vonden niets.

Onraad

"Een van de agenten rook onraad, omdat hij de 14-jarige jongen de zoekactie zag fotograferen. Eerder die dag had hij hem ook al zien staan toen de politie ten onrechte naar een brand in een manege was gestuurd", aldus een politiewoordvoerder. Afgelopen weekeinde was de jongen ook aanwezig bij een vermeende steekpartij.

Kosten

"Hij belde de politie anoniem met de mededeling dat hij zijn moeder had neergestoken en gaf een ander adres op. Wij gaan ons uiterste best doen om de kosten van al dat overbodige werk op ze te verhalen." Om hoeveel geld dat gaat, is nog niet bekend. De 25-jarige verdachte ontkent elke betrokkenheid.