LEEUWARDEN - De 67-jarige verdachte van de moord op zijn vrouw Willy Wester heeft in de gevangenis zelfmoord gepleegd. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden dinsdag.

De verdwijning van de vrouw kwam in de publiciteit dankzij bezoekers van de chatwebsite Klessebessen.nl. Wester was een fervent bezoekster van het forum, maar bleek tot verbazing van andere leden van het ene op het andere moment weg.

'Niet rouwig'

In een interview in De Telegraaf liet haar echtgenoot weten dat hij "niet rouwig" was om de verdwijning van zijn vrouw. Die zou volgens hem "zwaar computerverslaafd" zijn geweest. Een beheerster van Klessebessen.nl beweerde in dezelfde krant dat de man zijn vrouw zou mishandelen.

Kort na het interview werd de echtgenoot aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw. Haar stoffelijk overschot werd later aangetroffen in een plantsoen vlak naast het huis van het echtpaar in Leeuwarden.

Sprong

De man sprong maandagochtend in gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden over een reling naar beneden. Hij raakte door zijn val zwaargewond en overleed maandagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het gevangenispersoneel had geen aanwijzingen dat de man suicidaal was. De rijksrecherche stelt daarom geen nader onderzoek in, aldus het OM.