AMSTERDAM - Het kost Microsoft de nodige moeite om de nieuwe Windowsversie Vista aan de man te brengen. Volgens een enquête van opiniepeiler Harris Interactive zijn maar weinig Amerikanen van plan binnen een jaar over te stappen.

In december 2006, nog voor de introductie van Vista op de consumentenmarkt, was 47 procent van de ondervraagden op de hoogte van het bestaan van de nieuwe Windowsversie. Een reclamecampagne ("The Wow starts now") heeft dat percentage in maart opgekrikt tot 87 procent, maar veel lijkt dat Microsoft niet op te leveren. In december was 20 procent van degenen die Vista kenden, van plan het systeem binnen een jaar te gaan gebruiken, in maart was dat nog maar 12 procent.

Wel zou 20 procent van de ondervraagden vanwege Vista overwegen om eerder een nieuwe computer te kopen dan oorspronkelijk gepland.

Service packs

Volgens Milton Ellis van Harris Interactive zouden klanten de kat nog even uit de boom kijken. "Consumenten wachten vaak tot een paar service packs zijn verschenen om problemen in het nieuwe besturingssysteem te verhelpen."