AMSTERDAM - De geruchten worden steeds hardnekkiger, maar nog steeds is het niet mogelijk om de muziek van The Beatles online aan te schaffen. Daarmee is The Fab Four zo ongeveer de enige band waarvan de muziek niet is te downloaden.

De Engelse downloadsite Wippit verkondigde onlangs vol trots dat zij als eerste de catalogus van de band digitaal ging aanbieden, maar onder druk van platenmaatschappij EMI is deze verklaring weer ingetrokken. EMI verklaarde ook tegenover de BBC dat er van de digitale verkoop van The Beatles voorlopig nog geen sprake is.

iPhone

Toch zijn er een aantal tekenen die er op wijzen dat daar heel snel verandering in kan komen. Zo presenteerde Apple, met iTunes de grootste speler in de online muziekverkoop, onlangs de iPhone, een combinatie van een iPod en een mobiele telefoon. Tijdens de presentatie van dit apparaat maakte Apple-topman gebruik van enkele nummers van het album Sergeant Pepper's Lonely Heart Club Band.

Dat kan haast geen toeval zijn, zeker omdat het oorspronkelijke label van The Beatles en Jobs' bedrijf al jaren in rechtszaken waren verwikkeld om gebruik van de naam Apple. Dit geschil is onlangs eindelijk tot een oplossing gekomen, maar toch lijkt het erop dat de fans nog even geduld moeten hebben.