AMSTERDAM - Een politiemedewerker die in mei vorig jaar in een chatgesprek een minderjarig meisje seksuele voorstellen deed, wordt ontslagen omdat hij ongeschikt is voor het politiewerk. Dat heeft de korpsleiding van de politie Kennemerland besloten.

Bekijk video

Nadat misdaadjournalist Peter R. de Vries op 8 oktober vorig jaar een reportage toonde over de medewerker stelden het OM en de korpsleiding een feitenonderzoek in.

Daaruit bleek volgens het OM dat er geen sprake was van strafbare feiten, maar wel dat de handelingen van de medewerker laakbaar zijn. Zoals ook tijdens de uitzending duidelijk werd, had de medewerker in werkelijkheid geen chatcontact met een weerloos slachtoffer, maar met een volwassen man die zich voordeed als minderjarig meisje.

Hoewel er geen strafbare feiten zijn gepleegd, is de korpsleiding wel van mening dat er sprake is van 'een ernstige misstap' die het aanzien van het korps heeft geschaad. Een medewerker van het korps mag dergelijke fouten niet maken, vindt de leiding. Daarom is besloten de man te ontslaan.