Alle 45 analisten die de Amerikaanse webwinkelreus Amazon.com volgen, hanteren een koopadvies voor het aandeel.

Dat is ongelooflijk, aangezien het aandeel wordt verhandeld tegen ongeveer 71 keer de verwachte winst, ofwel meer dan vier keer zoveel als de benchmark S&P 500, meldt MarketWatch.

Marathon Petroleum

In de S&P 500-index is een 100 procent koopadvies een zeldzaamheid. Naast Amazon heeft slechts één bedrijf deze perfecte score. Marathon Petroleum krijgt van alle 19 analisten die het bedrijf volgen een koopadvies.

Het aandeel wordt verhandeld tegen een K/W-ratio op basis van toekomstige winsten van 10,7 en werd onlangs opgenomen in Barrons lijst van tien aandelen met veilige, genereuze dividenden.

Wie zegt het

Het is echter belangrijk om sell-side analisten, van wie de meesten werken voor effectenmakelaars die willen dat hun klanten aandelen kopen, te onderscheiden van buy-side analisten, die voor geldmanagers werken.

De sell-side heeft de neiging om optimistisch te zijn. Zo hebben slechts twee bedrijven van de S&P 500 een verkoopadvies van de meerderheid van de sell-side analisten.

Half aanbevolen

Campbell Soup heeft van 9 van de 16 analisten die het bedrijf volgen een verkoopadvies. Het aandeel wordt verhandeld tegen een toekomstig K/W-ratio van 15,8. Interessant is dat de aandelen dit jaar 20 procent zijn gestegen (inclusief herbelegde dividenden), na een daling van 29 procent in 2018.

Franklin Resources, de holding van Franklin Templeton Investments, krijgt acht keer een verkoopadvies van de 15 analisten die het bedrijf volgen. Het aandeel wordt verhandeld tegen 13,7 keer de toekomstige winst. De koers van het aandeel is tot nu toe in 2019 met 20,5 procent gestegen na een daling van 23 procent in 2018.

Kleinere bedrijven

Als de lijst wordt uitgebreid naar de S&P 1500 Composite Index, die bestaat uit de S&P 500, de Small-Cap 600 Index en de S&P 400 Mid-Cap Index, zijn er 93 bedrijven die van alle analisten die het bedrijf volgen een koopadvies krijgen.

Dat is een enorm aantal. Veel van deze bedrijven worden echter gevolgd door een klein aantal analisten.

In deze lijst worden de 39 aandelen van de S&P 1500 weergegeven die worden gevolgd door ten minste vijf analisten die allemaal een koopadvies hanteren.