In een economische vertraging zouden beleggers moeten uitkijken naar bedrijven met een bovengemiddelde omzetgroei, aangezien de rest van de markt onder druk wordt gezet door de stijgende kosten.

Dat meldt CNBC op basis van een rapport van Goldman Sachs.

De Amerikaanse bank heeft een portefeuille opgebouwd van 50 aandelen in de S&P 500-index met de snelst verwachte omzetgroei van 2019 op basis van consensusschattingen. Verwacht wordt dat deze groep de omzet met gemiddeld 10 procent zal zien stijgen in 2019, tegenover slechts 4 procent voor het gemiddelde S&P 500-aandeel.

De portefeuille heeft dit jaar tot nu toe 400 basispunten beter gepresteerd dan de S&P 500.

Beloning voor snelle groeiers

"In een markt die gekenmerkt wordt door een bescheiden door omzet gedreven winst per aandeel, belonen beleggers doorgaans de bedrijven met de snelst verwachte omzetgroei", zei David Kostin, hoofdstrateeg bij Goldman Sachs.

Als gevolg van een wereldwijde economische groeivertraging slagen steeds minder bedrijven erin om extra omzetgroei te realiseren, omdat een afnemende vraag en oplopende kosten de resultaten onder druk zetten.

Verlaging winstverwachtingen

Om die reden zijn veel Wall Street-analisten agressief geweest wat betreft het verlagen van hun winstverwachtingen.

Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar zijn de schattingen voor de resultaten in het eerste kwartaal voor S&P 500-bedrijven met 6,5 procent gedaald. Dat is volgens FactSet de grootste verlaging sinds het eerste kwartaal van 2016.

Netflix

Netflix is het aandeel met de hoogste verwachte omzetgroei voor 2019 in het mandje van Goldman Sachs, met een verwachte omzetgroei van 28 procent. Google-moederbedrijf Alphabet, Amazon en Adobe behoren ook tot de portefeuille van snelle groeiers.