De aanhoudende dreiging van handelsbelemmeringen, de rommelige Brexit-onderhandelingen en de instabiele politieke situatie in Italië verontrusten de vermogensbeheerders van Optimix. 

Ook het afbouwen van het stimulerende monetaire beleid van centrale banken en het remmende effect dat de Amerikaanse centrale bank met haar verkrappende beleid kan initiëren, is reden om aan te nemen dat de economische groei en winstontwikkeling in Amerika piekt, aldus Optimix. 

Daarnaast valt op dat de beursrendementen dit jaar worden gedreven door een steeds kleiner wordend groepje aandelen en dat typeert doorgaans de laatste fase van de economische cyclus.

Dus kiest Optimix ervoor de aandelenweging in alle strategieën te verlagen en een behoudender koers te varen.

Hoogtevrees met FAANG

Als voorbeeld voor die kleinere groep aandelen neemt Optimix de FAANG-aandelen, de populairste techaandelen. 

"FAANG staat voor Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Soms worden hier ook nog Twitter, Tesla, Nvidia en twee Chinese aandelen, Baidu en Tencent aan toegevoegd, tezamen de FANG+ aandelen genaamd. De Amerikaanse aandelen in deze groep baren opzien door meer dan 200 procent rendement te behalen in minder dan twee jaar tijd."

Volgens Optimix zit er nu veel fantasie in de waardering van de technologieaandelen. De groeiverwachtingen zijn wederom (te) hoog, vindt de vermogensbeheerder.