De Amerikaanse bank JP Morgan verwacht dat de markt zich in de komende maanden zal herstellen en nieuwe hoogtepunten zal bereiken. Jason Hunter, technisch analist bij de bank, denkt dat bankaandelen een belangrijke drijfveer zullen zijn voor de opkomst van de S&P 500.

Zo staat te lezen in een bericht op Cnbc. Hunter adviseert beleggers dan ook de recente marktzorgen te negeren.

"Zelfs als de markt terugvalt in het houdpatroon van april-mei en meer tijd besteedt om boven het kritieke steunniveau van 2.500 punten uit te komen, blijft het technische plaatje voor 2018 consolidatie suggereren binnen een laat-cyclische rally, wat zal leiden tot nieuwe hoogtepunten in de komende maanden", schrijft de technisch analist in een note aan klanten.

Nieuwe hoogtepunten

Hunter voorspelt dat wanneer de S&P 500 de weerstand rond het niveau van 2.800 punten kan doorbreken, de index naar nieuwe hoogtepunten zal stijgen. De S&P bereikte het hoogste punt ooit op 26 januari op 2872,87 punten.

De technisch analist gelooft dat bankaandelen een belangrijke aanjager zullen zijn voor de komende rally van de markt. "We blijven denken dat de financiële sector de S&P 500 naar nieuwe hoogtepunten kan leiden deze zomer en dat de relatieve prestaties van die sector ten opzichte van de brede markt zich kunnen herstellen.".

De S&P 500 is dit jaar met 2,2 procent gestegen, terwijl het Financial Select Sector SPDR Fund, een veel gebruikte ETF van bankaandelen, tot nu toe voor dit jaar 0,9 procent hoger staat.

Bekijk ook: Deze indicator duidt op verborgen kracht in de markt