Voor april staat ING, net als vorige maand, bovenaan het favorietenlijstje van beurskenners, zo blijkt uit de maandelijkse enquête van Corne van Zeijl. Op nummer 2 staat Galapagos, die in maart nog bij de floppers stond. 

De experts vinden het aandeel nu blijkbaar wel genoeg gedaald, zo geeft Van Zeijl een verklaring.

Experts zien het zitten

Verder blijkt dat de experts het weer zien zitten. Van Zeijl: “42 procent van de experts denkt dat de AEX gaat stijgen in april, 25 procent verwacht een daling. De optimisten zien een goede economie, een lage rente en minder onrust op het politieke front als pluspunten.”

“Eén expert ziet de onrust op de beurs als aanleiding voor Draghi om het voet nog iet langer op het gaspedaal te houden. Dat levert langer een lage rente op en dat is weer positief voor aandelen. Men denkt wel dat de toegenomen bewegelijkheid in de markten aanwezig blijft.”

ING weer bovenaan bij toppers

"Bij de toppers van april staat ING weer fier bovenaan, net als vorige maand. Alleen leverde het toen een min van een dikke 5 procent op. Galapagos is een opvallende mover. Afgelopen maand stond het nog bij de floppers en dat was een goede keuze, maar de experts vinden het aandeel wel genoeg gedaald. Voor april staat het op nummer 2 bij de toppers. Aan de flopperskant komen we allemaal bekenden tegen: ArcelorMittal, Altice, AkzoNobel en Unibail-Rodamco."