Beursmiljardair Carl Icahn is verrast door het momentum van de Amerikaanse aandelenmarkt, die record op record blijft breken. De prominente belegger uitte dan ook zijn bezorgdheid over het feit dat er te veel uitbundigheid is in aandelen, aangezien de Dow-Jonesindex zonder enige noemenswaardige weerstand de historische mijlpaal van 24.000 punten wist te slechten.

"Ik denk echt dat zelfs als de bedrijfswinsten erg goed zullen zijn, we in een euforische staat terecht zijn gekomen", zei Icahn tegen Cnbc.

Toch is hij van mening dat de recordbrekende opmars van aandelen nog meer kilometers heeft te gaan, vanwege de onderliggende kracht in de markt als gevolg van de verwachte belastingverlagingen en de robuuste opkomende markten.

Krachtig momentum

"Het loopt wat uit de hand en er kan een grote correctie komen, maar ik kan niet zeggen dat het krankzinnig is", zei Icahn, eraan toevoegend dat hij verrast is door het krachtige momentum van de markt.

Icahn is niet de enige topbelegger die zijn bezorgdheid uit. Door de langdurige opmars van de aandelenbeurzen is de bezorgdheid dat de markt rijp is voor een uitverkoop toegenomen. Zo waarschuwde Christian Mueller-Glissmann, aandelenstrateeg bij Goldman Sachs, dat de aandelen rijp zijn voor een flinke correctie vanwege de opgerekte waarderingen.

Bedrijfsvriendelijk beleid

Icahn, die diende als een speciale adviseur van president Donald Trump, zei verder dat Trump's bedrijfsvriendelijke beleid waarschijnlijk zal helpen om de economische groei te stimuleren.

"Ik dacht echt dat Trump het landschap zou veranderen, en hij heeft zeker zijn nek uitgestoken om dat te doen." Icahn nam ontslag in augustus ontslag als adviseur van Trump, vanwege zorgen over mogelijke belangenverstrengeling.