De verdeling tussen de chaos in Washington en de relatieve stabiliteit in de rest van het land zorgt voor verwarring bij beleggers. 

Dat verklaart David Kostin, de belangrijkste aandelenstrateeg van Goldman Sachs, tegenover Cnbc. 

Volgens Kostin zijn er 'twee Amerika's', eentje die bestaat uit de grote politieke chaos en hoge volatiliteit binnen Washington, en een ander die bestaat uit een lage economische groei en lage volatiliteit buiten Washington.

De verdeling is één van de redenen waarom Kostin verwacht dat de S&P 500-index dit jaar zal eindigen op 2400 punten. Dat is 1 procent onder het huidige niveau. Ook gelooft hij dat de economie onder de huidige omstandigheden slechts met 2 procent per jaar zal blijven groeien.

Tips voor beleggers

Ondanks de sombere vooruitzichten geeft Kostin wel een aantal tips voor beleggers voor de komende maanden. De strateeg adviseert vooral te kijken naar bedrijven met lage arbeidskosten en bedrijven met een hoge omzetgroei. "Aandelen met lage arbeidskosten zullen beter presteren wanneer de looninflatie versnelt en de winstmarges onder druk worden gezet", aldus Kostin. 

Bedrijven met lage arbeidskosten

Bedrijven met lage arbeidskosten als percentage van de omzet zijn volgens Goldman: Netflix, Molson Coors en Valero Energy. Al deze bedrijven besteden minder dan 2 procent van de omzet aan arbeidskosten.

Bedrijven met sterke omzetgroei

Aandelen met een sterke omzetgroei staan ook op de favorietenlijst van Kostin. De lijst bevat vooral de grote namen uit de IT-sector zoals Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft, die naar verwachting sterke omzetcijfers zullen blijven rapporteren. Ook zijn deze aandelen populair onder hedgefondsen en andere beleggingsfondsen.

De 5 grote technologiebedrijven vertegenwoordigen 13 procent van de S&P 500 en 43 procent van de Nasdaq 100. De aanbevolen aandelen van Kostin zijn dit jaar al fors gestegen, zo is het aandeel Facebook sinds het begin van het jaar bijna 50 procent meer waard geworden.

Bekijk ook: 'Blijf in aandelen, economie staat er prima voor'