Warren Buffett, voorman van Berkshire Hathaway en één van ’s werelds succesvolste beleggers, heeft nog geen kritiek op president Trump geuit. Politiek en zaken zouden gescheiden moeten blijven, zo vindt hij. 

Dat zegt hij in een interview met Cnbc. 

Veel CEO’s van grote bedrijven zijn kritisch op de Amerikaanse president, maar Buffett vindt dat hij niet in de positie is om kritiek te hebben op Trump. "Ik heb nooit kritiek gehad op presidenten. Ik denk dat zaken en politiek niet gemengd moeten worden."

Vooruit gaan

Wel stelde hij teleurgesteld te zijn geweest door de nederlaag van Hillary Clinton bij de verkiezingen eind 2016. "Ik heb Hillary gepromoot, mijn best voor haar gedaan en op haar gestemd. Ik was teleurgesteld toen ze verloor."

"Maar net als in het verleden zal dit land, ook onder Trump, vooruit gaan", zegt de miljardair. "Het is belangrijk dat overheden goed kunnen functioneren."

Altijd blijven kopen

"Van de 45 presidenten van de VS heb ik een derde meegemaakt. En ik heb onder 14 van de 15 aandelen gekocht. Het zou wat zijn als ik iedere keer als mijn kandidaat niet wint, en dat zou ongeveer de helft van de tijd zijn, de handdoek in de ring gooi."

Lees meer: Zo zag Buffetts portefeuille er 25 jaar geleden uit