Sterke kwartaalresultaten, lage rentes en een zwakke dollar zullen de koersen op de Amerikaanse aandelenmarkten blijven opdrijven, verwacht Jefferies. De zakenbank verhoogt dan ook het koersdoel voor het einde van het jaar voor de S&P 500, zo meldt Cnbc.

"Bullmarkten sterven niet aan ouderdom, daar komt het simpelweg op neer", schrijft Sean Darby, hoofdstrateeg bij Jefferies in een note. "Ze sterven aan de nadelige gevolgen van een kredietcyclus of van beleidsfouten door centrale banken."

Darby verhoogde daarom zijn koersdoel voor de S&P voor het einde van het jaar van 2350 naar 2500 punten. De index sloot vrijdag op 2472 punten. 

Jefferies ziet financials, health care, industrials en technologie als de leidende sectoren wat betreft groei.

Omzet in buitenland

Volgens Jefferies worden de winsten op de Amerikaanse markten vooral gedreven door de wereldwijde groei. Dit is vooral goed te zien bij S&P 500-bedrijven, die een aanzienlijk deel van hun omzet in het buitenland behalen. 

"Ironisch genoeg wordt de aandelenmarkt, en in mindere mate de economie, gedreven door een zwakkere dollar en dalende obligatierendementen, in plaats van een sterkere dollar en hogere obligatierendementen, zoals aangenomen werd toen Trump president werd. De belastingverlagingen voor bedrijven waar beleggers op rekenden lijken nog heel ver weg", aldus Darby.

Bekijk ook: Goldman: Tech en financials blijven dé sectoren