Wat kan er gebeuren als het Russische schandaal president Trump aan het wankelen brengt? Hem afzetten, stapt hij zelf op? Rabobank heeft een lijstje scenario's.

Van de euforie die de financiële markten overspoelde na de presidentsverkiezingen is weinig meer te merken. President Trump boekt maar langzaam vooruitgang met zijn wetgevingsagenda, aldus de Rabobank. 

Tijd en energie

"In het Witte Huis en op Capitol Hill wordt steeds meer tijd en energie besteed aan Trumpgate: de mogelijke samenzwering tussen de Trump-campagne en Rusland, de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar en Trumps mogelijke bemoeienis met de Russische onderzoeken."

Deze ontwikkelingen staan de verdere invoering in de weg van het veelbesproken fiscale stimuleringspakket dat van Trump werd verwacht en dat het vertrouwen van beleggers, consumenten en bedrijven een boost had gegeven.

Dit zijn de scenario's

Maar wat als Trump aan het Russische schandaal ten onder gaat? Wat kan er dan gebeuren? De Rabobank heeft enkele scenario's op een rij gezet. Bekijk ze hier.