Nu de grote Amerikaanse banken de stresstest van de Fed hebben doorstaan, kunnen beleggers een forse verhoging van de dividenduitkeringen tegemoet zien. MarketWatch zette een aantal van die banken op een rij.

Dat de banken de stresstest hebben doorstaan, betekent dat ze kunnen blijven bestaan als zich een zware recessie voordoet. RBC Capital Markets schat dat er in totaal een recordbedrag van 137 miljard dollar uitbetaald gaat worden.

Zions Bank

Zions Bank is van plan om het dividend met maar liefst 125 procent te verhogen, van 8 naar 18 dollarcent. Analisten ondervraagd bij FactSet hebben een overwogen rating op het aandeel en hebben een koersdoel van 46,19 dollar.

Bank of America

Bank of America is voornemens de dividenduitkering met 60 procent te verhogen. Ook voor dit aandeel hebben analisten een overwogen rating, en het koersdoel ligt op 25,90 dollar.

SunTrust

Bij SunTrust krijgt u 54 procent meer dividend, 40 cent per aandeel in plaats van 26. Het gemiddelde koersdoel van analisten ligt op 60,90 dollar. 

Ally Financial

Het dividend bij Ally Financial kreeg een boost van 50 procent naar 12 cent per aandeel. Analisten verhoogden het koersdoel van 21,20 dollar naar 24,89 dollar.

Citi

Citi gaat de dividenduitkering verdubbelen naar 32 cent per aandeel. Dat is vrij opmerkelijk voor een bank die twee keer eerder voor de stresstest zakte. Het aandeel krijgt een overwogen rating en analisten hebben het koersdoel op 66 dollar gezet.