ABN Amro MeesPierson past de overwogen positie voor de informatietechnologiesector aan naar neutraal. De private bank blijft daarnaast een sterke voorkeur houden voor aandelen. 

Tegelijkertijd verhoogt de private bank de sector nutsbedrijven van onderwogen naar neutraal. Omdat de sectoren industrie en luxe consumptiegoederen en -diensten cyclisch aantrekkelijk zijn, blijft de bank hierin overwogen. ABN Amro MeesPierson blijft onderwogen in de sectoren energie, telecom en consumptiegoederen.

De private bank blijft een sterke voorkeur houden voor aandelen, omdat de wereldeconomie verbetert. Ook vindt de private bank de waarderingen - mede in het licht van een laag renteklimaat - nog niet extreem. Daarnaast zijn de winstgroeiverwachtingen in de dubbele cijfers en is het momentum positief.

Wat betreft obligaties houdt ABN Amro MeesPierson vast aan de forse onderweging. De bank blijft stijgende rentes verwachten, hoewel de stijging minder sterk is dan eerder gedacht. Een verder herstel van de wereldeconomie en meerdere centrale banken die hun verruimde, monetaire beleid afbouwen, zullen stijgende rentes tot gevolg hebben. Voor obligatiekoersen is dat nadelig. 

Binnen de obligatieportefeuille heeft ABN Amro Amerikaanse leningen van het midden- en kleinbedrijf toegevoegd als alternatief voor liquiditeiten. Volgens de private bank levert dit een hoger rendement op.