De aandelen van Amazon en Google zijn inmiddels meer of bijna duizend dollar waard. En dat is een goed moment om te verkopen, adviseert Matt Maley, een strateeg voor Miller Tabak & Co.

Matt Maley, een strateeg voor Miller Tabak & Co, verbaast zich over de snelle stijging van techaandelen in de afgelopen maanden. Bijna driekwart van de actieve fondsbeheerders heeft op dit moment een overwaardering voor de zogenoemde FANG-aandelen. Het gaat dan om Facebook, Amazon, Netflix en Google.

Dat was vorig jaar nog anders. Toen waren waardeaandelen juist in trek. Dat was indertijd gebaseerd op de rooskleurige verwachtingen over de economische groei en de hogere inflatie die daardoor zou worden gecreëerd. Toen deze verwachtingen niet uitkwamen heeft een ommezwaai richting groeiaandelen plaatsgevonden, vertelt Maley aan Bloomberg.

Extreem duur

Volgens hem zijn groeiaandelen op dit moment extreem duur. De koers-winstverhouding van dit soort aandelen is gestegen tot 24,4. Dat is 41 procent hoger dan het 10-jaars gemiddelde. "Dat is het moment waarop diverse beleggers zich af gaan vragen of dit wel door kan gaan."

Niet iedereen is comfortabel met dit soort waarderingen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat beleggers afgelopen week ruim 700 miljoen dollar terugtrokken uit het Technology Select Sector SPDR Fund. Het is de grootste uitstroom in ruim een jaar van het populaire indexfonds dat nog altijd een beheerd vermogen van 17,4 miljard dollar telt.

Volgens Maley herinneren veel beleggers zich nog dat de internetbubbel in 2000 uiteenspatte. Daardoor worden ze volgens hem nerveus over de ontwikkelingen op de markt van de afgelopen maanden. "Ik vraag me af hoeveel mensen iets van winst gaan nemen nu het aandeel Amazon een niveau van meer dan 1000 dollar heeft bereikt."