Bitcoin noteert in de buurt van all time highs, maar volgens velen zit er nog veel meer in het vat. Daniel Masters van XBT Provider voorziet een verdubbeling van de koers richting de 4000 dollar voor het einde van 2017.

Dat zegt hij in een interview met Cnbc. 

Eind mei tikte de koers de 2791 dollar aan, wat een rally van maar liefst 180 procent year to date betekent. Daarop volgde een correctie naar 2100 dollar. Nu beweegt de digitale munt iets stabieler rond de 2300 dollar (klik hier voor de actuele koers).

Masters is voorman van XBT Provider. Het bedrijf biedt een ‘bitcoin-tracker’ aan, die kan worden verhandeld op de Nasdaq Nordic in Stockholm. Masters verwacht dat de munt voor het einde van het jaar nog de 4000 dollar kan bereiken. 

Digitaal goud

"Bitcoin komt op als het transactiemiddel van het internet, als programmeerbaar geld en als digitaal goud", zegt hij. Volgens de expert zal de hoge volatiliteit minder worden naarmate er meer producten en beurzen rondom de munt opkomen.

"Wat wij zien bij ons bedrijf is een hogere penetratie in zowel de retail- als de institutionele markt. We worden nu gecovered op de Nasdaq OMX door 27 verschillende brokers, en dat is een sterke stijging ten opzichte van een jaar of twee geleden."

Meer vraag

Garick Hileman, economisch historicus aan de University of Cambridge en London School of Economics, beaamt dat recente ontwikkelingen de vraag naar bitcoins verhogen.

"Macro-economische ontwikkelingen en positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgeving drijven de vraag in veel markten op, waaronder Zuid-Korea, Japan, India, Venezuela en nog vele andere landen."