De vakantie staat voor de deur. Tijd om eindelijk een paar boeken mee te nemen die je gelezen moet hebben als je interesse hebt in beleggen.

Marketwatch maakte daarom een lijstje met drie boeken over beleggen die je misschien al wel kent en drie die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel gelezen moet hebben. 

Vooral voor beginnende beleggers zijn deze boeken goed om te lezen zodat je weet wat je te wachten staat en je niet in de valkuilen trapt waar zoveel beleggers in trappen. 

Dit zijn drie boeken die je misschien al kent, maar zeker moet lezen:

1. De intelligente belegger van Benjamin Graham

Dit boek staat ook wel bekend als de aandelenbijbel en wordt aangeraden door veel bekende beleggers waaronder Warren Buffett. Benjamin Graham was een beroemde beleggingsadviseur en in dit boek doet hij zijn beleggingsstrategie uit de doeken. Een strategie die Buffett al jaren hanteert en hem dus heeft geholpen om miljardair te worden.

2. A Random Walk Down Wall Street door Burton Malkiel

Van deze klassieker zijn 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Dit is verplichte kost voor iedereen die erover nadenkt om te gaan beleggen. Het boek is net vernieuwd met informatie over ETF's en kansen in opkomende markten.

3. The Most Important Thing van Howard Marks 

Dit boek wordt ook aanbevolen door superbelegger Warren Buffett, maar niet alleen door hem. Marks wordt op Wall Street gezien als een van de beste beleggers ter wereld. Zijn lessen zijn goed voor beginners maar ook voor veteranen.

Hier zijn de drie boeken waar je waarschijnlijk nog niet van had gehoord, maar die ook goed zijn om te lezen:

4. Against the Gods: The Remarkable Story of Risk van Peter Bernstein

De bekende krant The Wall Street Journal noemt dit boek erg vermakelijk en informatief. En een bekende professor van de Harvard University raadt iedereen aan om het te lezen. Bernstein leert je hoe met risico's om te gaan als belegger.

5. Simple Wealth, Inevitable Wealth door Nick Murray

Dit boek wordt gezien als het beste boek om eerst te lezen als beginnende belegger. Dit zegt een lezer over het boek in een review: "Dit is eenvoudigweg het beste boek dat ik ooit heb gelezen over beleggen. Geen moeilijke termen, maar simpel, duidelijk en erg leesbaar."

6. You Can Be a Stock Market Genius van Joel Greenblatt

Dit kan wel een van de moeilijkere boeken zijn om doorheen te komen voor beginners, maar als je de reacties op het boek mag geloven, mag je deze niet missen.

In dit boek legt Wall Street legende Joel Greenblatt uit hoe een aantal redelijk moeilijke strategieën werkt. Daarom is het slim om eerst een aantal andere van deze boeken te lezen over beleggen voordat je met deze begint.

Zie ook: Miljonair worden voor dummies: lees deze 5 boeken