'Volgende correctie heftiger dan gedacht'

Op korte termijn ziet het plaatje er voor beleggers zonnig uit, maar als de correctie dan uiteindelijk komt, kan die dieper zijn dan gedacht.

Dat zegt Ray Dalio van Bridgewater Associates, oprichter van het grootste hedgefonds ter wereld op LInkedIn.,

MarketWatch schrijft op basis van die post dat volgens de expert de wereldwijde economie nu in de buurt is van de top van haar kunnen, met weinig grote risico’s aan de horizon voor de komende twee jaar.

Op de langere termijn is Dalio echter minder hoopvol gestemd. “Wanneer de volgende correctie ook mag komen: hij zal zorgen voor een grotere politieke en economische impact dan wij nu denken.”

Langzaam uitgeknepen

De afgelopen jaren ondersteunden de centrale banken met hun ultralage rentes steeds hogere aandelenkoersen. Nu hopen beleggers dat het pro-businessbeleid van de Amerikaanse president Trump voor nieuwe stimulansen in de economie zal zorgen.

Trump is echter niet de enige katalysator achter het positieve sentiment in de markt. Ook de sterke bedrijfswinsten zorgen voor optimisme.

De zorg van Dalio ligt echter bij het feit dat, bijvoorbeeld door de opbouw van schulden, de economie en de markten langzaam maar zeker uitgeknepen zullen worden, in plaats van dat er een plotselinge heftige schok komt.

Degenen die het al het zwaarst hebben, zullen het hardst getroffen worden, vreest hij.

Tip de redactie