Zijn Europese aandelen een investering waard?

Het cijferseizoen voor het eerste kwartaal is bijna ten einde en de conclusie kan getrokken worden dat Europa – en dan met name Nederlandse en Britse bedrijven – verrast met uitstekende omzetcijfers.

Dit meldde het hoofd Europese aandelenstrategie bij UBS, Nick Nelson tegen de nieuwszender CNBC.

Volgens Nelson zijn er in Europa in zeven jaar niet zo veel positieve verrassingen geweest als in het afgelopen kwartaal. Vooral bedrijven uit de financiële, farmaceutische, energie-, machine- en auto-industrie versloegen de analistenverwachtingen met het grootste gemak.

Ruimte naar boven

Volgens zijn databank wist van alle bedrijven die tot nu toe hun kwartaalresultaten presenteerden 63 procent de analistenverwachtingen te overtreffen, slechts 29 procent lukte dat niet.

Nelson is ook optimistisch over de rest van het jaar. De macro-economische vooruitzichten worden steeds beter, wat terug te zien is in hogere omzetten. "De winstmarges zijn daarentegen nog relatief laag, dus daar is nog ruimte naar boven."

Ook andere analisten zien Europa de Verenigde Staten langzaam naar de kroon steken als het aankomt op omzet- en winstgroei. Maar een defintief oordeel kan nog niet getroffen worden.

Nelson waarschuwt dat het pessiimisme over Europa diep zit. "Er is nog minstens één goed kwartaal nodig om beleggers echt het vertrouwen te geven dat Europese aandelen een investering waard zijn."

NUwerk

Tip de redactie