'Bitcoin naar 4.000 dollar'

Bitcoin tikte maandag voor het eerst de 1.600 dollar aan. En hoewel de munt op het moment fully valued is en op korte termijn kan terugvallen, kan de bitcoin op de wat langere termijn stijgen naar de 4.000 dollar. 

Dit zegt  Daniel Masters, directeur bij Global Advisors Bitcoin Investment Fund tegenover Cnbc, over de virtuele munt die de afgelopen dertig dagen zo'n 33 procent in waarde steeg. 

Dat de bitcoin recent zo sterk is gestegen is opvallend omdat de munt recent juist te maken kreeg met enkele tegenslagen. Zo wees de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC een bitcoin-ETF af en werd er flink gedebatteerd over de toekomst van de structuur van bitcoin.

Fully valued

Toch waren er ook positieve ontwikkelingen. Zo legaliseerde Japan de cryptomunt als betalingsmethode en veranderde een andere cryptomunt – litecoin – van structuur. Dit kwam de snelheid waarmee de munt gebruikt kan worden ten goede. Dit gaf hoop voor soortgelijke ontwikkelingen voor bitcoin. 

Sterke stijgingen van de bitcoinprijs werden in het verleden vaak gevolgd door een flinke terugval. Masters noemt de digitale munt op het moment fully valued en denkt dat dit kan leiden tot een terugval richting de 1.100 dollar op korte termijn.

De vooruitzichten voor de lange termijn zijn volgens hem echter sterk. Voor een termijn van acht tot veertien maanden voorspelt Masters een prijs van 4.000 dollar voor de munt.

NUwerk

Tip de redactie