In december vragen we op Belegger.nl verschillende beurskenners naar hun drie favoriete aandelen voor het volgende jaar. In 2017 blikken we op meerdere momenten in het jaar even terug: Hoe staan de getipte bedrijven ervoor? En zijn er inmiddels wellicht nog andere koopwaardige aandelen bij gekomen?

Vandaag spreken we Martine Hafkamp van Fintessa. Staat zij nog steeds achter haar keuzes? En op welk aandeel buiten het lijstje om heeft zij haar oog laten vallen?

"Met de drie koopkandidaten ben ik het nog steeds eens, al was het maar omdat we pas een paar maanden verder zijn sinds ik dit lijstje heb samengesteld", begint Hafkamp.

Alphabet

"We kunnen stellen dat Alphabet, Naspers en Nestlé dit jaar tot op heden prima aandelen zijn geweest. Ondanks de koersstijgingen die zij dit jaar al achter de rug hebben, zijn ze in mijn ogen nog steeds koopwaardig. De meest recente kwartaalcijfers van Alphabet onderstrepen dat."

Naspers

"Het grote belang in Tencent legt het Zuid-Afrikaanse Naspers geen windeieren. Tencent timmert in China hard aan de weg en het marktaandeel in de markt voor mobiele betalingen die daar 50 keer groter is dan die van de Verenigde Staten, groeit fors."

"Daarnaast geldt voor het 33,25-procentsbelang van Naspers in Tencent nog de volgende rekensom. De marktkapitalisatie van Naspers bedraagt 83 miljard dollar, terwijl de totale beurswaarde van Tencent 300 miljard dollar bedraagt. Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien wat dat betekent."

Nestlé

"Als laatste zien we dat defensieve aandelen als Nestlé, na een paar maanden uit de gratie te zijn geweest, weer gevraagd zijn vanwege het dividend."

"De verwachtingen voor elk van deze aandelen zijn dan ook waargemaakt. Voor winstnemen vind ik het nog te vroeg, omdat ik verwacht dat er nog meer in het vat zit: Let your profits run."

Extra tip: DBS

"Aan dit kooplijstje kan DBS worden toegevoegd. DBS is een financiële instelling uit Singapore. De meest in het oog springende activiteiten zijn zakelijke en particuliere kredietverlening, brokerage en vermogensbeheer."

"De koers van het aandeel DBS doet het dit jaar veel beter dan Europese sectorgenoten, om over de Amerikaanse banken maar niet te spreken. Uit de net gerapporteerde resultaten over het eerste kwartaal, blijkt dat het meest winstgevende onderdeel van DBS vermogensbeheer is."

"Aan de andere kant worstelt de bank nog met de kredietverlening aan de offshore industrie. Maar, dat laatste zit wel verdisconteerd in de huidige koers. Daardoor zit er, bij een verder herstel van de olieprijs, nog meer potentie in de koers."

Lees ook: Kooplijst-aanvoerder Janneke Willemse tipt extra aandeel