Is er nog meer ruimte omhoog na de opluchtingsrally die volgde op de eerste ronde van de Franse verkiezingen?

Bloomberg Business vroeg analisten van vooraanstaande banken en vermogensbeheerders wat de Franse verkiezingen voor de markten betekenen.

Citigroup
"De Europese bankensector gaat naar verwachting profiteren van lagere politieke risico’s. Op korte termijn kunnen Franse banken er 10 procent bij krijgen. Een lager politiek risico kan ook de handrem afhalen van beleidsmakers, CIO’s en beleggers zelf. We verwachten daarnaast dat internationale beleggers, vooral in de Verenigde Staten, meer geld naar Europese aandelen zullen laten vloeien."

Goldman Sachs
Aandelenstrateeg Peter Oppenheimer stelt in een rapport dat hij een opluchting voor de FTSE MIB-index verwacht. De FTSE MIB volgt Italiaanse aandelen, met een zware weging van banken. Voor Franse aandelen verwacht hij geen noemenswaardige rally, omdat ze al niet slecht presteerden.

BlackRock
"Macron, die als business-vriendelijk en pro-Europees bekendstaat, zal zorgen voor een omgeving met veel minder politiek risico. Sommige risico’s blijven echter bestaan tot de parlementsverkiezingen in juni. De politieke focus zal nu op Italië komen te liggen.”

Jefferies
Jefferies blijft bullish op Franse aandelen. “Hoewel het electoraat niet onderschat moet worden in de tweede ronde, zullen de markten blij zijn met een overwinning van Macron begin mei, vanwege zijn pro-Europese inslag en zijn hervormingsagenda.”

Nomura
Strategen van Nomura stellen in een rapport dat de afgenomen kans dat Frankrijk de euro afschaft, direct positief is voor de financiële markten. “Als Le Pen de meeste stemmen had gekregen in de eerste ronde, zou de kans groot zijn geweest dat zij ook daadwerkelijk de president zou worden, maar nu is dat slechts nog een risicoscenario.

DegroofPetercam
“Als Macron president wordt, zal hij waarschijnlijk succesvol zijn in het herstellen van de politieke dialoog tussen Frankrijk en Duitsland. Dit kan leiden tot stimulerende belastingmaatregelen, wat zeer positief zou zijn voor de aandelenmarkten.”