Adrian Zuercher van UBS Chief Investment Office WM ziet een grote kans dat Emmanuel Macron de nieuwe president van Frankrijk wordt. Dat zou positief moeten zijn voor de risicovollere beleggingscategorieën.

Dat zegt hij tegen Bloomberg Business.

"Wij zien een kans van ongeveer 70 procent dat Macron de tweede ronde van de verkiezingen gaat winnen. Dat zou positief moeten zijn voor risicovolle beleggingscategorieën, maar ook voor de eurozone als bredere regio."

Korte opleving

Is de langdurige beursstijging die we nu zien op de Europese markten van korte duur? "Er was een beetje risico ingeprijsd vanwege de verkiezingen, maar het basisscenario zet nu door. We zullen een rally zien van enkele weken, maar vergeet niet dat de Fransen 7 mei nogmaals naar de stembus gaan. De rally zal dus niet al te sterk zijn."

"Maar Europa als geheel is een interessant verhaal, ook op de lange termijn. De macro-economische groei trekt aan en eindelijk accelereert ook de binnenlandse vraag, die eerder achterbleef bij de Amerikaanse. Nu is het de groeimotor van de regio."

Financials

Waar moeten beleggers op letten als we wat meer inzoomen? "Wat betreft sectoren focussen we op financials. Europese financials zien er extreem aantrekkelijk uit. Ze zijn ondergewaardeerd en een sterkere nominale groei werkt in hun voordeel. We zien een stijging van de kredietverlening, wat een teken van vertrouwen is."