Volgens miljardair Paul Tudor Jones zouden Janet Yellen en beleggers heel angstig moeten zijn. De bekende trader stelt dat jarenlang lage rentes gezorgd hebben voor opgeblazen waarderingen.

Ook Guggenheim Partner’s Scott Minerd doet tegenover Bloomberg Business een duit in het zakje.

Hij verwacht deze zomer of begin van de herfst een forse correctie. Bedrijven binnen de Amerikaanse beurs S&P 500 worden gemiddeld verhandeld voor 22 keer de winst, het hoogste niveau in tien jaar.

Minerd ziet vooral risico’s in president Trump en zijn moeite met het doorvoeren van beleid, waaronder belastingherzieningen. Ook geopolitieke risico's kunnen roet in het eten gooien.

Na correctie verder omhoog

"Ik denk dat we een significante correctie kunnen verwachten, maar we zullen geen bearmarkt in gaan. De sterke bullmarkt is nog steeds intact. En de waarderingen kunnen na de correctie nog verder omhoog, waarschijnlijk zo rond de 20 procent over de komende twee jaar."

Larry Fink, de baas van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, gaf eerder deze week al aan dat hij donkere wolken boven de Amerikaanse aandelenmarkt ziet samenpakken.