Niet ieder aandeel dat Warren Buffett in bezit heeft, presteert goed. Een blik op zijn portefeuille werpen als inspiratie voor uw eigen investeringsideeën kan echter nooit kwaad. 

Fool.com behandelt in dat kader Wells Fargo, Kraft Heinz en General Electric.

Wells Fargo

“Beleggers die op zoek zijn naar een stabiel dividendinkomen zouden dit aandeel kunnen overwegen. De bank huurt weliswaar dure experts in om door het woud van financiële regelementen te komen, maar kan deze kosten vanwege de omvang goed verdelen.” 

“Daarnaast profiteert de bank van relatief hoge overstapkosten. Veel van de klanten hebben meerdere accounts, en overstappen naar concurrenten loont vaak niet de moeite. Het neprekeningenschandaal waar de bank vorig jaar in verwikkeld was, zagen relatief weinig klanten als reden om hun spaargeld elders onder te brengen." 

"Het aantal deposito’s steeg in het vierde kwartaal van 2016 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Wells Fargo biedt nu een gezond dividendrendement van 2,86 procent, dat waarschijnlijk gestaag zal groeien.”

Kraft Heinz

“Kraft Heinz ontstond in 2015 na een fusie tussen Kraft Foods Group en Heinz. Buffetts investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway is in het bezit van meer dan een kwart van het bedrijf (26,8 procent). Het is tegelijkertijd de grootste positie van Berkshire Hathaway, wat vertrouwen geeft voor de lange termijn. Het biedt een aardige 2,6 procent dividendrendement.”

“Aan ieder aandeel kleeft echter risico, dat is bij Kraft Heinz niet anders. Het bedrijf heeft een enorme schuld (32,4 miljard dollar eind 2016) en de mogelijkheid van een grote overname zou deze schuldenberg nog verder vergroten."

"Eerder dit jaar sloeg Unilever een bod van 130 miljard euro af, maar er gaan nog steeds geruchten dat Mondelez of PepsiCo op het lijstje van Kraft Heinz staan, stuk voor stuk dure bedrijven. Ondanks de risico’s biedt de stevige positie van Berkshire Hathaway wel vertrouwen.”

General Electric

“Tien jaar geleden was General Electric het schoolvoorbeeld van een gediversifieerd bedrijf. GE fabriceerde industriële- en consumentenproducten, had een enorm media-imperium en ook een financiële tak. Het probleem met zulke diversificatie was dat het bedrijf de focus verloor en moeite had om kapitaal goed te alloceren.”

“CEO Jeff Immelt heeft het bedrijf flink op de schop genomen en afscheid genomen van veel onderdelen. Het bedrijf focust zich nu op de vervaardiging van industriële producten en het gebruik van big data. GE produceert ontzettend veel data, die ze verzamelt en analyseert met behulp van Predix. Met dit softwareplatform kunnen snel problemen opgespoord worden en producten geoptimaliseerd worden.”

“Deze real time-analyse is erg waardevol voor klanten, en tegelijkertijd een zeer lucratieve business voor GE zelf. De onderneming verwacht dat in 2020 de inschrijvingen op Predix jaarlijks 15 miljard dollar aan omzet zullen opleveren.”