'Meer geld richting Europa ten koste van aandelen VS'

Chris Zaccarelli, CIO bij Cornerstone Financial Partners, ziet dat beleggers de raad van verschillende analisten opvolgen om Europese aandelen bij te kopen. Meer en meer geld stroomt richting de regio, ten koste van aandelen uit de VS.

Dat zegt de specialist in gesprek met Bloomberg Business

"De zorgen om politieke onrust in Europa zorgden ervoor dat veel beleggers wegbleven uit de regio. Maar waar het hier om draait zijn de waarderingen. Als je kijkt naar de Euro Stoxx 600 betaal je gemiddeld 15,8 keer de winst, en in de VS ligt dat op 18,3 voor de S&P 500. Wat dat betreft ziet Europa er aantrekkelijk uit."

Financials interessant

Zaccarelli denkt dat de stroom naar Europa zich nog in een vroeg stadium bevindt. "Meer en meer geld zal naar Europa stromen, met name vanuit de VS."

Als we wat meer op Europa inzoomen, zien sectoren als financials en cyclische consumentengoederen er interessant uit, denkt de specialist.

"Als je kijkt op landenniveau zijn de verschillen groot. Duitsland is één van de sterkere economieën op het continent, maar ook erg duur. Wellicht zijn beleggers beter af wanneer zij de blik richten op de periferie, zoals Spanje en Griekenland."

Cyclische aandelen

Cyclische aandelen lijken nu in zwang te zijn, maar zijn ze inmiddels niet overgewaardeerd? Zaccarelli: "Ik denk dat de reden waarom ze duur zijn, de sterke fundamentals zijn. Het is aannemelijk dat in een aantrekkende economie cyclische aandelen beter zullen presteren. In plaats van defensieve sectoren als nutsbedrijven zou ik daarom eerder kijken naar technologie en cyclische consumentengoederen. Maar stock picking blijft belangrijk; je zult het per geval moeten blijven bekijken."

NUwerk

Tip de redactie