Vincent Juvyns, Global Market Strategist bij J.P. Morgan Asset Management, is nog altijd long Amerikaanse aandelen. J.P. Morgans favoriete aandelenregio van dit moment is echter Japan. 

Dat zei hij maandag tijdens een korte marktupdate in Amsterdam.

"We zijn nog steeds enthousiast over Amerikaanse smallcaps, omdat ze meer gericht zijn op de binnenlandse economie van de VS en op die manier kunnen profiteren van Trumps belastingverlagingen. We hebben echter de positie wel teruggeschroefd. Ze zijn dusdanig duur geworden dat we gedeeltelijk winst hebben genomen."

Japanse aandelen profiteren

Japan is eigenlijk de enige regio die wat betreft aandelen echt aantrekkelijk geprijsd is, zegt Juvyns. "Japanse aandelen profiteren van de zwakkere yen, en het land wordt gekenmerkt door een erg cyclische markt: twee derde van de Japanse bedrijven is cyclisch."

Volgens de strateeg is het nog niet nodig om hoogtevrees te krijgen wat betreft waarderingen. "De enige echte bubbel die ik meegemaakt heb, was die tijdens de dotcomcrisis. Nu zitten we wellicht aan de dure kant, maar nog wel redelijk in lijn met het langjarig gemiddelde."

Seinen op groen

"Wat mij verder opvalt is dat we weliswaar een Goldilocks-omgeving lijken te hebben waar alle seinen op groen staan, maar dat nu iedereen wel degelijk bezorgd is. Dat was in de tijd voor de internetbubbel helemaal niet het geval."

Een zware correctie ziet Juvyns niet zo snel gebeuren. "Daar is eigenlijk geen grond voor. Een terugval naar een wat realistischer niveau is wel goed mogelijk."