AXA IM verhoogt zijn blootstelling aan aandelen nadat het eerste politieke risico - een populistische overwinning in Nederland - is afgewend.

De markten zien de toekomst rooskleuriger in na de Nederlandse verkiezingen, verklaart Laurence Boone, hoofd onderzoek bij AXA IM en hoofdeconoom van de AXA Group, de hogere blootstelling aan aandelen in een commentaar. 

De weging voor wereldwijde aandelen gaat op neutraal, en de voorkeur ligt bij smallcaps uit de Verenigde Staten en opkomend Azië. AXA IM ziet meer opwaarts potentieel in Europa dan in de Verenigde Staten.

Franse verkiezingen

Boone vermoedt dat de Franse verkiezingen een rol spelen in het feit dat beleggers maar weinig extra risico durven te nemen, ondanks de gezonde economie. Het is volgens hem nog iets te vroeg om in te spelen op potentiële outperformance die kan ontstaan als ook de Franse verkiezingen niet gunstig uitpakken voor het populisme.

"Doordat de rente nog amper in beweging is gekomen sinds de aanstelling van Donald Trump en de rente-ingrepen door de Fed kan het zijn dat de markt het aantrekkende economisch herstel en het gedrag van centrale banken nog niet ingeprijsd heeft."