De Franse verkiezingen zijn nabij. Op de beurs is echter geen sprake van paniek. Beleggers rekenen juist op minder beweeglijkheid op de beurs. 

Dat blijkt uit een Bloomberg-artikel waar de ontwikkelingen op de VStoxx Index worden gevolgd. Deze index meet de beweeglijkheid (volatiliteit) van de belangrijkste Europese aandelen. De volatiliteit is deze maand aanzienlijk afgenomen. Het aantal handelaren dat denkt dat de volatiliteit af zal nemen is drie keer zo groot als de groep die op verhoogde spanning rekent.

Minder kans op Le Pen

Volgens het Bloomberg-artikel is de uitslag van de Nederlandse Kamerverkiezingen een belangrijke reden voor de afname van de nervositeit. Door de ruime overwinning van de VVD denken veel handelaren dat de kans op een presidentschap voor Marine Le Pen, de presidentskandidate voor het Front National, minder is geworden. 

"Het risico van een overwinning van Le Pen bestaat nog steeds", zegt Anthony Benichou, een handelaar voor Louis Capital Markets in Londen. "Maar de nervositeit was in januari aanzienlijk groter dan nu." Zijn handelshuis waarschuwde beleggers al in januari voor een daling van de volatiliteit na de Franse verkiezingen.