Drie aandelen uit de portefeuille van Warren Buffett

Het kopiëren van de portefeuille van een miljardair is geen garantie voor succes, maar het kan geen kwaad om eens aandelen onder de loep te nemen uit de portefeuille van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Volgens Fool.com zijn juist deze maand de volgende drie ondernemingen interessant:

Philllips 66

Buffett vindt het belangrijk dat een bedrijf voorspelbare cashflows, een groot concurrentievoordeel én een sterk management heeft. Dit Amerikaanse energiebedrijf heeft alle drie.

De stabiele vraag naar benzine, diesel en andere geraffineerde producten zorgt voor een stabiele cashflow. Phillips 66 is daarnaast in het bezit van één van de meest geavanceerde raffinaderijen en een prima management.

Waarom is dit aandeel juist nu interessant? Het aandeel staat dit jaar tot nu toe zo'n 9 procent lager en bovendien is de waardering met 17 keer de winstaantrekkelijk.

Southwest Airlines

Afgelopen kwartaal breidde Buffett zijn positie in Southwest nog uit. Jarenlang was de miljardair negatief over luchtvaartmaatschappijen en noemde hij ze een 'bodemloze put'.

Toch investeerde hij eind 2016 extra in verschillende grote maatschappijen in de VS, wat volgens Fool.com waarschijnlijk te maken heeft met een inzet op de wereldwijde luchtvaartsector en de lagere brandstofprijzen.

IBM

Ook al kreeg het aandeel IBM er al 30 procent bij in 2017, het wordt nog steeds verhandeld voor slechts 13 keer de winst. IBM ligt al jaren achter op de bredere markt, maar volgens Fool.com ziet het ernaar uit dat een keerpunt is bereikt.

Het strategic imperatives-segment, dat inzet op de cloud, kunstmatige intelligentie, veiligheid en Internet of Things, groeide met 14 procent en is al verantwoordelijk voor 40 procent van de omzet. De omzet in het geheel daalde echter, wat bijdroeg aan de matige koersprestaties van de afgelopen vijf jaar. 

Positieve punten zijn het dividendrendement van 3,1 procent en een pay out ratio van 41 procent. Daarnaast is het dividend 17 jaar achtereen verhoogd en kunnen beleggers verdere verhogingen verwachten.

Bekijk ook: Zo zag Buffetts portefeuille er 25 jaar geleden uit

Tip de redactie