Vijf favoriete internetaandelen van Citigroup

Analisten van Citigroup hebben Amerikaanse internetbedrijven onder de loep genomen. Uit de zestien internetaandelen die de analisten volgen, bekroonden zij vijf aandelen tot favoriet. 

Dat meldt Marketwatch op basis van de lijst van Citigroup. 

Onder andere Facebook mag zichzelf rekenen tot de vijf favoriete internetaandelen. De andere favorieten zijn: Alphabet (moederbedrijf Google), Amazon, Priceline en Ebay.

Over Facebook verklaren de analisten: "We zien nog veel mogelijkheden voor deze social media-gigant op het gebied van video, Instagram en berichtendiensten. De groei zal afvlakken, dat is een algemene verwachting, maar de vertraging van de groei is slechts een hobbel in het verder succesvolle groeiverhaal."

Beginstadium

"Facebook bevindt zich daarnaast nog maar in het beginstadium van het te gelde maken van Instagram, de populaire app om foto's te delen, en Whatsapp, de berichtendienst. Afgelopen kwartaal rapporteerde de onderneming een omzetgroei van 51 procent dankzij een toename van het aantal mobiele gebruikers en -advertenties."

Citigroup heeft een Kopen-advies voor het aandeel met een koersdoel van 165 dollar voor de komende twaalf maanden. Bekijk hier de actuele koers van Facebook.

Lees ook: Beursexperts somber over Arcelor, Boskalis en Unilever

Tip de redactie