De Amerikaanse miljardair en hedgefondsmanager David Tepper vindt dat het tijd wordt voor een gokje op Europa. De markt is goedkoop en het gevaar van het uiteenvallen van de euro is nihil.

Tepper denkt dat als de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland eenmaal achter de rug zijn, de markt vleugels kan krijgen.

Dat schrijft IEXProfs op basis van uitspraken van Tepper in een interview met Cnbc. Ook over Amerikaanse aandelen blijft de manager op de lange termijn positief, ook al rijzen de koers-winstverhoudingen momenteel de pan uit.

Feit is dat de deregulering die Donald Trump wil doorvoeren de economie een stevige oppepper zal geven. Hetzelfde geldt voor verschillende stimuleringsmaatregelen zoals lagere belastingen.

Verknallen met handelsoorlogen

Tepper: "Zolang de Republikeinen de zaken niet verknallen met rare dingen zoals handelsoorlogen, is de kans groot dat de groei oploopt tot 3 procent".

Dat betekent wel dat de rente omhoog zal gaan in de Verenigde Staten. Tepper -  de oprichter van hedgefonds Appaloosa Management - verwacht dat de Fed hierop in hoog tempo zal reageren met een serie renteverhogingen met alle gevolgen voor de obligatiemarkt.

Lees ook: Tien favoriete Europese aandelen van fondsmanagers