Hoewel de Amerikaanse aandelenmarkten op recordhoogtes noteren, blijven grote beleggers als Warren Buffett optimistisch. Volgens hem zijn bij de huidige rentestanden de markten nog steeds goedkoop.

Ook Bank of America Merrill Lynch ziet hoge waarderingen niet als verkoopsignaal, zo schrijft Reuters op basis van een note van de bank. "In latere stadia van een bullmarkt, die jaren kan duren, zitten bedrijfswinsten vaak cyclisch in de lift", verklaren de analisten.

Bank of America Merrill Lynch heeft een koersdoel voor de S&P 500 voor het einde van het jaar van 2450 punten, zo’n 2% boven het huidige niveau. De index kan dit jaar echter nog wel een keer onder de 2230 punten duiken, zeggen ze erbij.

Risico van tafel

Ook Nothern Trust-CIO Bob Brown is nog steeds overwogen in Amerikaanse aandelen. "Als Trump daadwerkelijk zijn stokpaardjes ten uitvoer gaat brengen, zoals belastinghervormingen en het verminderen van de regeldruk, zullen de markten blijven rally’en. Maar als dat niet gaat gebeuren, zullen beleggers wat risico van tafel halen."

Lees ook: 'Sterke januari en februari beloven veel goeds'