Financials vormen één van de sectoren die tot nu toe het meeste baat hebben bij de nieuwe Trump-regering. Verschillende analisten op Wall Street vragen zich nu af welke grote banken het meeste profiteren van belastingverlagingen.

Cnbc spreekt met twee van hen. Fred Cannon, vice-president van Keefe, Bruyette and Woods: "Over de brede linie zijn financials bedrijven die veel belasting betalen, dus een belastingverlaging kan aardige impact hebben."

Indirecte voordelen

"Het maakt extra kapitaal vrij, maar kan ook indirecte voordelen bieden. Lagere belastingen maken investeringen winstgevender. Het zorgt voor een boost in investeringen, een verbetering van de economische groei en stijgende lonen."

Toch kan Cannon een nieuwe bankenbelasting niet uitsluiten. Volgens Jeffrey Harte van Sandler O'Neill zou een nieuwe belasting echter te veel tegen de pro business-instelling van Trump ingaan. 

Ondernemingsvriendelijk klimaat

"Zeker nu de Republikeinen zowel in het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat een meerderheid hebben, is een veel ondernemingsvriendelijker klimaat ontstaan. Het idee is dat meer kapitaal aan het werk gezet moet worden in de economie, zodat er meer geïnvesteerd gaat worden. Het meer belasten van banken zou hier juist tegenin druisen."

Welke banken zullen dan het meeste profiteren? Harte: "Kijk vooral naar de grote Amerikaanse banken die een groter deel van de omzet in de VS behalen, zoals Bank of America, Morgan Stanley en JP Morgan." 

Lees ook: Minder regels? Drie bankaandelen om te profiteren