De aandelenmarkten waren misschien verheugd na de verkiezingszege van Trump, maar dat feestje is nu wel over.

Dat zegt althans Peter Boockvar, hoofdanalist bij The Lindsey Group, in gesprek met Cnbc.

Beleggers waren hoopvol over de beloofde belastingverlagingen en minder regeldruk, en stortten zich na de verkiezingen in Amerikaanse aandelen. "Echter, sinds half december heeft de markt niet zoveel gedaan", zegt Boockvar. 

Ingewikkelder

"Ik ben net zo verheugd als iedereen over lagere belastingen en minder regels, maar ik denk dat de hervormingen een stuk ingewikkelder zijn. We moeten nog maar zien hoe dit de komende maanden gaat uitpakken."

En als de markt het inderdaad bij het rechte eind heeft en er een groeiversnelling komt, dan zal de Amerikaanse Federal Reserve drie of misschien wel vier keer de rente verhogen, waarschuwt hij. "Het zal dus een soort touwtrekgevecht worden tussen het verkrappen van het monetaire beleid enerzijds en optimisme over belastingverlagingen anderzijds."

Veel te laag

Volgens de analist loopt de Fed nu al ver achter op de curve als het gaat om renteverhogingen.

"De rente bevindt zich niet op het niveau waar hij zou moeten staan. Relatief gezien staat hij veel te laag, als je kijkt naar de stimuleringsmaatregelen die we straks gaan krijgen. De Fed speelt een riskant spel dat weleens verkeerd kan uitpakken als ze meer dan drie keer verhogen."

Bekijk ook: 'America first betekent EM last'