De Amerikaanse Dow Jones brak deze week door de barrière van 20.000 punten. Volgens een aantal strategen is de rally op de Amerikaanse aandelenmarkten nog zeker niet ten einde.

Cnbc zet een aantal reacties op een rij. 

"Particuliere beleggers zijn ook weer gaan kopen sinds de verkiezingen", zegt Jeff Kleintop, investeringsstrateeg bij Charles Schwab.

"Het doorbreken van een psychologische grens als de 20.000 punten helpt daarbij. Beleggers die aan de zijlijn stonden, stappen weer in. We zien dit als een positief jaar, omdat ook particuliere beleggers weer vertrouwen hebben en het niet alleen meer de bedrijven zijn die aandelen terugkopen."

Kleintop voorziet bescheiden winsten dit jaar. "Het feit dat ook particuliere beleggers instappen wordt soms gezien als een contrair teken, een teken dat de top bereikt is. De rally is echter sterk en ik denk dat deze ondanks een aantal terugvallen zal doorzetten."

Hij voegt eraan toe dat zijns inziens de rally al vóór de verkiezingen inzette. "Ik denk dat sprake is van een conjuncturele opleving, ongeacht de overwinning van Trump."

Jim Paulsen, hoofdstrateeg bij Wells Capital Management, is het met hem eens. "Er is zeker nog veel ruimte. Deze rally reikt verder dan Trump. Er is sprake van een acceleratie in de economie."

Wharton-professor Jeremy Siegel denkt dat er dit jaar nog gemakkelijk 10 procent bij kan voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Minder regels en meer belastingverlagingen zullen de rally ondersteunen, denkt hij.