Aandelen Tesla kregen er sinds 1 december 2016 maar liefst 40 procent bij. Adam Jonas, analist bij Morgan Stanley, denkt echter dat het feestje nog niet voorbij is en verhoogt zijn koersdoel van 242 naar 305 dollar per aandeel.

Dat meldt Bloomberg Business.

Momenteel noteert het aandeel Tesla rond de 254 dollar, het hoogste niveau sinds april 2016. Vorig jaar waren er nog twijfels over of Elon Musk zijn ambitieuze doelen zou halen. De voortgang die het bedrijf boekt om aan het einde van het jaar Model 3 te kunnen introduceren, de 'Tesla voor de massa', zou de verklaring van het succes zijn. 

Schoolvoorbeeld

"Tesla is het schoolvoorbeeld van Made in the USA​", zegt Ben Kallo, analist bij Robert W. Baird. "Trump richt zich op het creëren van banen in de maakindustrie. Het lijkt erop dat beleggers het aandeel Tesla willen bezitten voordat Model 3 gelanceerd wordt."

Elon Musk maakt deel uit van het Strategic and Policy Forum, een groep adviseurs die Trump bijstaat bij het uitzetten van het economisch beleid. "Musk speelt een belangrijke rol", zegt Jonas. "De strategische relatie tussen Tesla en de nieuwe regering is een belangrijke ontwikkeling."

Analisten verdeeld

Jonas verhoogde onlangs zijn koersdoel van 242 naar 305 dollar per aandeel. Analisten blijven volgens Bloomberg verdeeld. Zo hanteren acht analisten een koop-rating, tien een houden-advies en zes een verkopen-rating.

Bekijk ook: 'Houd rekening met herwaardering Trump-rally'