December staat traditiegetrouw bol van de kooplijsten van verschillende beursexperts. Dit keer maakt Cees Smit, algemeen directeur van Today’s Groep, zijn tips voor 2017 bekend.

Smit tipt drie Nederlandse fondsen, maar voor de liefhebber heeft hij als bonus ook drie Amerikaanse bedrijven uitgezocht. 

TomTom

"In technisch opzicht ligt TomTom er mooi bij. Ik denk dat op de lange termijn de trend van zelfrijdende auto’s een positief effect gaat hebben op een bedrijf als TomTom. Daarnaast zitten ze in sporthorloges en actiecamera’s. Dat is mijns inziens een mooie mix om succesvol te zijn de komende tijd. Daarnaast kunnen ze door de sterke dollar gunstig exporteren naar de VS."

Boskalis

"De twee aandelen die ik nu noem zijn eigenlijk een beetje de losers van het jaar geweest. Boskalis staat dit jaar als één van de weinige fondsen op het Damrak in de min. Er heeft veel gespeeld het afgelopen jaar. Omdat de bouwsector nu accelereert, verwacht ik dat Boskalis daar volgend jaar van kan profiteren."

Heineken

"Ook Heineken heeft het slecht gedaan dit jaar, maar het fonds kan op de Amerikaanse markt prima concurreren door de krachtige dollar. Hier is het valutavoordeel van aanzienlijk belang. En door de overwinning van Trump hebben de Amerikanen ook een hoop verdriet weg te drinken."

Favoriete Amerikaanse aandelen

Smit tipte FitBit, Nike en GoPro als zijn favoriete Amerikaanse aandelen. "Zowel FitBit als Nike zijn fors teruggevallen afgelopen jaar, maar zijn wel interessant voor de lange termijn. GoPro bezit op de markt voor actiecamera’s een belangrijk concurrentievoordeel en de koers bevindt zich nu op een niveau waarop het aandeel weer interessant begint te worden."