Rory Bateman, hoofd Europese aandelen bij Schroders, denkt dat 2017 qua bedrijfswinsten het beste jaar wordt in vijf jaar tijd. 

Wel moet rekening worden gehouden met nationale verkiezingen die op de agenda staan in meerdere landen in Europa. Die kunnen namelijk voor verrassingen zorgen.

Beleggers kunnen de kansen benutten die gepaard gaan met de beweeglijkheid op de markten, zegt Bateman. Daarnaast wijst hij op de nog relatief aantrekkelijke waarderingen van aandelen in Europa. Die liggen in Europa lager dan in de Verenigde Staten en de bedrijfswinsten liggen ook nog onder hun piekniveau. 

De markt vertoont daarnaast tekenen van rotatie, van defensieve aandelen richting meer cyclische aandelen. Dat is ook een trend die in 2017 kan aanhouden.

Hij voegt daaraan toe dat beleggers zich geen zorgen hoeven te maken over de gevolgen van Brexit. "Brexit is een fenomeen dat beperkt blijft tot Groot-Brittannië. De trage economische groei in Europa zet door en een Brexit kan dat niet ontregelen. Er liggen nog genoeg kansen bij Europese aandelen."

Lees ook: 'Europese aandelen aan goedkope kant'